Rabu, 11 November 2015

Berkesan Pemulihan Sinusitis rumah Untuk Dapatkan Bantuan Sememangnya

Berkesan Pemulihan Sinusitis rumah Untuk Dapatkan Bantuan Sememangnya

Resdung adalah satu keadaan yang boleh menyebabkan hidung tersumbat dan sesak untuk pesakit. Ini bermakna bahawa jika anda diserang oleh sinusitis, anda dapat merasakan turun kerana kepala anda sakit apabila bangun dari tidur dan juga anda berasa seperti anda begitu letih. Di samping itu, ia juga boleh menyebabkan sakit otot untuk kebanyakan pesakit terutama orang-orang yang gunakan untuk mempunyai tugas-tugas berat atau tugas menangani pekerjaan mereka. Ini juga menyebabkan nafas anda berbau buruk dan sangat memalukan di pihak anda terutamanya jika anda sering berkomunikasi dengan orang lain.

Berita baik adalah bahawa terdapat rawatan rumah yang tiada tandingan atau tertinggi untuk resdung. Pertama, anda perlu meningkatkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan. Ia adalah kerana antioksidan dan fitokimia dalam makanan ini meningkatkan sistem imun dan mengurangkan pengeluaran mukus dan juga bengkak. Jadi, jika anda tidak benar-benar termasuk sayur-sayuran dan buah-buahan yang mencukupi dalam diet anda, maka ia adalah masa yang tinggi untuk anda untuk memasukkan beberapa supaya anda boleh mengelakkan mengalami tanda-tanda menjengkelkan resdung.

Pastikan untuk mengambil rehat yang baik selalu. Ini tidak perlu membayangkan bahawa anda perlu untuk mengelakkan mendapatkan pekerjaan. Hakikatnya adalah bahawa anda perlu memastikan bahawa anda masih boleh mempunyai masa yang baik dan cukup untuk berehat walaupun mempunyai pekerjaan anda. Sebagai contoh, anda perlu berurusan dengan beberapa urusniaga sepanjang hari maka anda perlu membuat ia satu titik yang boleh anda mempunyai masa untuk berehat sepanjang malam. Anda juga perlu untuk meningkatkan air anda dan pengambilan cecair. Ia membantu dalam penyaliran rembesan mukus.

Jika anda mengalami resdung, anda perlu mengelak daripada mengambil minuman beralkohol dan minuman dengan kafein dalam kandungannya kerana ini boleh mendehidrasi anda. Minuman beralkohol juga boleh memburukkan lagi bengkak sinus anda dan mukosa hidung. Jika gejala-gejala resdung anda terus, anda boleh cuba meletakkan tuala muka suam pada muka anda kerana ini boleh mengurangkan rasa sakit di muka anda.

Sinusitis boleh menjadi satu keadaan perubatan yang menjengkelkan. Perkara yang baik Its terdapat pelbagai rawatan rumah resdung yang anda boleh cuba sebagai ubat jika anda percaya gejala yang anda alami adalah terkawal. Dengan cara ini anda sekurang-kurangnya dapat meringankan kesakitan yang anda rasa sebelum anda pergi dan melihat doktor anda untuk mendapatkan untuk preskripsi terutamanya jika simptom berlarutan dan anda boleh menahan rasa sakit di dalamnya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar